Medisch Pedicure

Ons menselijk bewustzijn zit nogal grappig in elkaar. We weten dat ons lichaam uit verschillende delen bestaat, maar zolang we niet ziek zijn of ons verwonden, slaan we in de meeste gevallen geen acht op hun functioneren.Deze gewoonte kan er helaas in resulteren dat een aandoening te laat wordt ontdekt, wat op den duur tot onze dood kan leiden.

Je voeten worden vaak slachtoffer van bovenstaand gedrag. Ze torsen gedurende je leven je lichaamsgewicht overal naar toe, waarbij je ze vaak ook nog in te strakke, hoge schoenen stopt of kousen draagt waardoor ze niet kunnen “ademen”. Je kunt het verzorgen van een ingegroeide teennagel of het begin van kalknagels ook voor je uit blijven schuiven, wat op den duur voor grotere problemen zorgt. Het consulteren van een pedicure is dan de enige oplossing vooral als je ook nog last van andere gezondheidsproblemen zoals diabetes, hebt. In dat geval zal je of verwezen worden naar een diabetes pedicure of een medische pedicure voor beterschap.

Wat is medische pedicure

Een medische pedicure is een behandeling door een voetverzorger aan risicovoeten. Dit zijn de voeten van diabetes patienten, patienten die lijden aan kanker en reuma , personen met een neurologische aandoening en de voeten van seniore burgers die extra zorg behoeven. Zo een pedicure behandeling is vaak preventief en gericht op het vroegtijdig opsporen van symptomen die, indien ze niet gelijk aangepakt worden, in een later stadium voor veel leed kunnen zorgen.

Drie redenen waarom je deze pedicure kunt nodig hebben

1. Je hebt diabetes, kanker enof reuma wat het monitoren van de ontwikkelingen van zowel de binnen als aan de buitenkant van je voet, wenselijk maakt. Hierdoor kunnen afwijkingen in bijvoorbeeld de doorbloeding van je aderen op tijd worden vastgesteld en behandeld;
2. Je raakte tijdens je werkzaamheden of het sporten geblesseerd. Met instrumenten kan in dit geval worden vastgesteld hoe ernstig de blessure is, waarna een behandelplan kan worden opgesteld;
3. Je voet of voeten “voelen” raar aan en je huisarts heeft daar geen verklaring voor

Dekt de verzekering zo een behandeling

Je basis zorgverzekering dekt slechts de noodzakelijke pedicure behandelingen bij diabetes mellitus. Moet je een medisch pedicure ondergaan vanwege een ander onderliggend ziektebeeld zoals kanker, dan zal je daartoe een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. In dat kader is het ook van belang dat de voetverzorger die je bezoekt, in de registers van ProCert voorkomt. Je weet dan dat je te maken hebt met een gediplomeerde pedicure van wie de praktijk regelmatig wordt gecontroleerd.