Het lijkt op het vergooien van geld als je iemand hoort vertellen dat hij of zij naar een pedicure is geweest. Het is immers niet zo moeilijk om zelf je teennagels te verzorgen, vooral als je investeert in een professionele nagelset, een foot spa en lotions of creme voor het verzorgen van je voeten. Met wat tijd en geduld ben je dan in staat om zelf je voeten een pedicure behandeling te geven.
Toch is het soms een goed idee om je voeten door een gediplomeerde pedicure te laten onderzoeken. Daartoe bestaan er tal redenen waarvan ik in deze tekst vijf beschrijf. Ook als je wilt weten hoe vaak naar pedicure het beste resultaat geeft, kun je verder lezen voor het antwoord.
Wat is een pedicure?
Het woord pedicure duidt zowel op de deskundige die zich heeft gespecialiseerd in het verzorgen van voeten en de behandeling van problemen enof ziekten aan dit lichaamsdeel, als op de werkplek waar deze deskundige gevestigd is. Je kunt dus zeggen dat je een afspraak hebt met pedicure Mandy bij Pedicure Sonia, waarmee je de naam van de persoon die je gaat helpen opgeeft en ook zegt naar welke nagelsalon je gaat.
Wat doet men precies
Bij de pedicure ben je dus terecht voor het laten verwennen van jezelf met bijvoorbeeld een voetmassage, maar ook als de huid, beenderen of nagels van je voet nagekeken moeten worden, ben je bij deze deskundigen op het juiste adres. Ze kunnen namelijk de volgende specialisaties of aanschrijvingen bezitten:
– Cosmetische voetverzorging
– Diabetische voet
– Drukvrijtechnieken
– Medische Pedicure
– Nailart & Gelnagels
– Nagelbeugeltechniek
– Nagelreparatie & Nagelprothese
– Oncologische voet
– Orthesiologie
– Oudere voet
– Reumatische voet
– Schimmeldiagnostiek
– Spastische voet
– Sportpedicure
– Verwaarloosde voet
– Voetmassage
– Voetreflexologie
5 redenen om naar een pedicure te gaan
1. Je wilt mooie teennagels: zolang je sokken of dichte schoenen draagt sla je niet echt acht op hoe je tenennagels eruit zien. Maar wanneer het warmer wordt en je weer in sandalen en open schoenen kunt rondlopen valt het je gelijk op dat je teennagels er eigenlijk beroerd aan toe zijn. De snelste en effectiefste manier om daar verandering in te brengen is een bezoekje aan de pedicure die na verloop van tijd je nagels ook volgens de nieuwste trends voor je kan lakken;
2. Het lukt je maar niet om van schimmels, eelt en likdoorns af te komen: alle zalfjes en lotions uit de drogisterij ten spijt van deze lastige probleempjes aan je voet kom je niet van zelf af. Tijd dus om een pedicure te raadplegen. Door ze de schimmel aan een nader onderzoek te laten onderwerpen ben je gauw van dit probleem verlost. Ook kan een pedicure je adviseten welk type schoesel je het best kan dragen, waardoor ook likdoorns tot het verleden gaan behoren;
3. Je brak of kneusde een teen tijdens het sporten: of tijdens een ander ongeval. Je kunt in dat geval een teenprothese nodig hebben zodat je leven niet stilstaat. Een pedicure die zich in deze materie heeft gespecialiseerd, kan je daaraan helpen en je ook tijdens het revalidatieproces professioneel begeleiden;
4. Je hebt last van platvoeten of andere vervormingen: dit aangeboren probleem vereist dat je aangepast schoeisel draagt of steun zolen gebruikt die kunnen helpen dat de conditie van je voeten verbeterd. Een podotherapeut zal precies weten hoe dit probleem adequaat op te lossen;
5. Je leidt aan diabetes, wat het in de gaten houden van elke verandering aan je voeten, noodzakelijk maakt.
Hoe vaak naar pedicure en waarom
Het hangt helemaal van jou af hoe vaak je naar de pedicure wenst te gaan. Vooral als je voeten helemaal gezond zijn en je dus vooral voor mooi gelakte teennagels of voetmassages een afspraak maakt. Moet je echter vanwege een medische aandoening een pedicure consulteren, dan hangt het voornamelijk van je reactie op de behandeling af hoeveel keren je naar zo een kliniek moet. Heb je een chronische ziekte die preventieve behandelingen noodzakelijk maken, dan zal je helaas frequenter daar aanwezig moeten zijn.
Gelukkig worden de kosten dan door je verzekering gedekt, wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten. Informeer daarom gerust bij je verzekeraar naar je mogelijkheden.