Eelt verwijderen met baking soda

Eelt op je voeten is net als de vlek aan de binnenkant van je kleding; niemand anders ziet het maar omdat je weet dat het er zit,irriteert het je mateloos. Zelfs wanneer je sokken of gesloten schoeisel aan hebt, heb je het gevoel dat men dwars door die barrière heen die lelijke plek aan de zijkant van je dikke teen of op je hielen, kan zien. Uit ervaring weet je dat je niet met je nagels er aan moet gaan zitten peuteren omdat je dan je huid open kunt halen. Tot nu toe is het weg vijlen met een puimsteen ook niet echt effectief gebleken, waardoor je er van uit begint te gaan dat slechts een bezoekje aan de pedicure je voor goed van dit probleem kan afhelpen. Toch kun je deze stap nog even achterwege laten, aangezien eelt verwijderen met baking soda een huismiddeltje is dat écht werkt. Hoe je dat doet lees je in deze post.

Wat is eelt?

Als je de ondekant van je voeten goed bekijkt, zul je merken dat er een dun geelachtig laagje opzit. Dit is vooral bij je hielen en tenen het geval. Dit laagje huid beschermd je zolen van nature zodat je niet gauw met een wondje onder je voeten rondloopt. Dit laagje komt ook op je handen voor. Je merkt het echter pas op wanneer de cellen zich gaan vermedigvuldigen, waardoor de plekken waar het voorkomt dikker en ruwer worden. Dit kan pijnlijk zijn, een branderig gevoel veroorzaken en dit gedeelte van je voet of hand dus ontsieren. Je zegt dan dat je eelt hebt, wat ook met de naam callus wordt aangeduid. Soms ontstaan er dan ook nog diepe groeven rond je hiel die eelt kloven worden genoemd en krijg je ook nog last van een likdoorn. Dit laatste is niets anders dan een klein deel van je huid dat zich verdikt.

Zo ontstaat eelt

Eelt ontstaat wanneer het geelachtige hoornlaagje op je zolen of in je handen dikker wordt. Dit komt bij je voeten door:
– schoeisel dat te klein of te groot is waardoor er wrijving of te veel druk ontstaat op bijvoorbeeld je hiel;
– overgewicht, waardoor je voeten bij het staan en lopen meer worden belast;
– Hallux valgus wat een naar binnen gegroeide grote teen is. Je gewicht rust dan op dit teengewricht wat resulteert in een eeltknobbel;
– een te droge huid; en
– aangeboren afwijkingen die zich uiten in een verkeerde stand van je voet. Hierdoor belast je bepaalde plekken dus meer, wat tot eelt vorming leidt.

Callus voorkomen
Om voorgoed af te komen van eelt, moet je weten wat de oorzaak ervan is. Indien het aan je schoeisel ligt doe je er goed aan deze te vervangen. Bij overgewicht kan afvallen helpen terwijl je ook advies bij een pedicure of podotherapeut kan inwinnen over hoe de druk gelijkmatiger over je voeten te verdelen. Je kunt in het geval van een verkeerde stand van je voeten ook bij deze deskundigen terecht.
En nu het wondermiddel: eelt verwijderen met baking soda doe je namelik zo

Tijd voor een heerlijk verwen momentje van je voeten, waarbij je zelf het eelt verwijderd.
Je hebt nodig:
– een emmer, teil of bak waarin je beide voeten passen;
– warme melk
– genoeg baking soda om je voeten mee in te wrijven;
– schoonwater, een baddoek, puimsteen of voetvijl; en
– een lekkere voet crème of lotion.

Volg nu deze stappen
1. Warm de melk op en giet het in je emmer, teil of bak;
2. Ga zitten en laat je voeten vijf naar tien minuten in het melk weken. Door de melkzuren raken de dode huidcellen namelijk los;
3. Strooi hierna genoeg baking soda over je voeten en laat het weer vijf tot tien minuten inwerken;
4. Masseer je voeten lekker met de soda, wat het effect van een goeie scrub beurt heeft;
5. Spoel je voeten met het warme water af;
6. Maak de plekken nog gladder met de puimsteen of voetvijl;
7. Spoel ze weer af met water en dep ze daarna droog met je baddoek;
8. Smeer je voeten nu lekker in met je voetcrème
En geniet van het resultaat.
Indien eelt hierna toch je leven blijft verpesten, kun je een van de pedicuresalons contacteren voor advies en een effectieve behandeling van dit probleem. Doe dit vooral ook wanneer je diabetes mellitus hebt, omdat de kans jezelf blijvend te verwonden, dan groter is.